Peppers.jpg

Чинжүү

Хөрсний төрөл:

Органик бодис ихтэй элсэрхэг шавранцар эсвэл шавранцар хөрс тохиромжтой

Хөрсний хамгийн тохиромжтой pH 6.5-7.5

Макро элемент:

Азот нь чинжүүний ургалтын хөгжлийн үе шатанд чухал үүрэгтэй. Чинжүү нь бусад таримал ургамлын ердийн нормоос илүү азотын концентрацид эерэгээр нөлөөлдөг (цэцэг, жимсний тоог нэмэгдүүлэх).

Фосфор (P) нь үндэс, нөхөн үржихүйн эрхтэн (цэцэг, жимс, үр) -ийг хэвийн хөгжүүлэхэд чухал үүрэг гүйцэтгэдэг. Шилжүүлэн суулгахад маш их хэмжээний фосфор шаардлагатай байдаг. Хөрсөн дэх фосфорын хомсдол нь хэт жижиг, богино мөчрүүд, олон хөгжөөгүй нахиа, ерөнхийдөө жимс багатай болоход хүргэдэг. Фосфор нь хангалттай хэмжээнд байхад жимс эрт боловсорч гүйцэхийг сайжруулдаг.

Кали (K) - хангалттай хэмжээ нь нүүрс усны хуримтлал, бага температур, өвчинд тэсвэртэй байдлыг нэмэгдүүлдэг. Калийн дутагдал нь чинжүүны ургалтыг удаашруулдаг. Калийн дутагдлын шинж тэмдгүүд нь: навч, жимс жимсгэний ирмэг дээр хүрэн толбо үүсэх ба заримдаа навч буржгар хатах тохиолдол гардаг. Калийн ноцтой дутагдал нь ургамал доторх чихрийн зөөвөрлөлтийг удаашруулж, доод навчнуудад цардуул хуримтлагдах болно.